Je zou zomaar kunnen denken dat gecertificeerde draagconsulenten na 3 cursussen bij de Trageschule Dresden helemaal klaar zijn met leren, mooi niet, wij moeten ook bijblijven! Om aangesloten te blijven bij de Trageschule is het van belang dat je blijft bijleren. Over een maandje geef ik jullie een kijkje achter de schermen in de wereld van draagconsulten, draagdoeken en producenten. Dan is namelijk de Second Flemish Babywearing Conference bij onze zuiderburen, een draagconferentie met veel internationale sprekers en ook workshops.

Een aantal lezingen waar ik erg naar uitkijk:

  • Francis McGlone (UK): “the touch that matters most”
  • Henrik Norholt (Denmark): Babywearing & Fathers – What Might It Do for Child Development, Marital Quality and Society?
  • Martine Van Puyvelde (Belgium): music, heartbeat and babywearing
  • Azizah (UK): Combating poverty through preserving the Asian Handloom
  • Anne Bigelow (Canada): The benefits of mother-infant skin-to-skin contact to mothers, babies, and their developing relationship

Workshops die ik graag wil bijwonen gaan over dragen van kinderen met heupdysplasie, dragen van kinderen met een klompvoetje en misschien ook de workshop tweelingdragen. Dat hangt allemaal af van het schema.

En na 2 dagen vol lezingen, workshops maar ook het praten met producenten van doeken en het bijkletsen met collega’s ben ik weer helemaal up-to-date. Wel zo fijn.

Werk je zelf ook met zwangere vrouwen of met kinderen? De conferentie is niet alleen interessant voor draagconsulenten maar ook voor vroedvrouwen, kinderartsen, verplegers, kinderfysiotherapeuten en ga zo maar door. Neem eens een kijkje op de site van Draagconsulenten Vlaanderen.

Tina Hoffmann talks about weaving and fabrics

Tina Hoffmann van Didymos praat over het weven van draagdoeken tijdens de First Flemish Babywearing Conference in 2015.