Af en toe krijgen we bij Draag je mee? ook nieuwe dragers en draagdoeken binnen om te testen. Deze week hebben wij de Bloomyloom draagdoek getest.

bloomyloom draagdoek

Bloomyloom Kitten

Merk: Bloomyloom
Type/maat: Kitten maat 5 (420 cm)
Weeftype: Jacquard
Materiaal: 100% katoen
Prijs: 93,50 voor een maat 6
Te koop bij: Bloomyloom op Etsy

De verpakking en gebruiksaanwijzing:

De Bloomyloom draagdoek werd geleverd in een mooi tasje met het Bloomyloom logo erop. Dit tasje is ook prima voor andere dingen te (her)gebruiken, of je bewaart de doek er gewoon in natuurlijk.

Als draagconsulent ben ik altijd vrij kritisch als het om de bijgeleverde knoopinstructies gaat. De knoopinstructies van de Bloomyloom zijn eenvoudig maar duidelijk. In het bijgeleverde ‘boekje’ (eigenlijk meer een in elkaar gevouwen foldertje) staan maar een klein aantal basisknopen. De uitleg die er bij de knopen staat is wel goed en duidelijk. De foto’s zijn prima in orde en er wordt netjes geknoopt.

Glanseffect Bloomyloom

Glanseffect Bloomyloom

De eerste indruk:

Katten! Met 6 katten in huis moet ik deze doek wel leuk vinden πŸ˜‰ De doek Β is turquoise met heel lichtgrijs, waarbij het lichtgrijs een soort glanseffect heeft. Een fijne zomerse kleurencombinatie. Op de Etsy foto’s lijkt het turquoise wel een stuk donkerder dan in het echt.

De Bloomyloom kregen wij nieuw binnen en een nieuwe doek draagt altijd anders dan een doek die al regelmatig gebruikt is. De Bloomyloom doek werd na een aantal keer knopen al wat zachter en soepeler.

Actiefoto Bloomyloom

Actiefoto Bloomyloom

 

En hoe draagt het?

Prima! Ik heb de draagdoek met verschillende draagpoppen en verschillende knopen getest, zeker voor een nieuwe doek vind ik hem al goed knopen en comfortabel. Hij is nog een beetje glad en stug maar na een paar keer knopen voelde ik hem al soepeler worden.

Qua dikte van de doek vind ik hem ideaal. Niet te dik waardoor hij niet fijn meer knoopt, maar ook niet te dun waardoor je heel secuur moet knopen om drukplekken te voorkomen. De stof voelt aan alsof het tegen een stootje kan. Een werkpaard? Zeker, maar dan wel een heel sierlijk werkpaard πŸ™‚

Yara in de Bloomyloom

Yara in de Bloomyloom

Newborn en toddler-proof?

Ik denk het wel. Voor newborns is het wel fijn als de doek wat minder stug is, dus zou ik aanraden om de doek vooraf zelf wat zachter te maken door hem bijvoorbeeld te vingerhaken.

Voor oudere kindjes hebben we hier de proef op de som genomen. Mijn dochter Yara was ziek en zij vindt het dan enorm fijn om de hele dag tegen mij aan te hangen, dus heb ik haar in de doek geknoopt en op m’n rug gedragen. Dit was prima vol te houden voor ons allebei. Als het met een 6-jarige nog steeds comfortabel draagt dan moet het met een dreumes of peuter ook prima gaan πŸ™‚

 

 

Meer foto’s:

De lichte kant

De lichte kant

Close-up in de schaduw

Close-up in de schaduw

Bloomyloom Kitten

Bloomyloom Kitten

Draagfoto in de schaduw

Draagfoto in de schaduw