Deze blogpost zou over roken kunnen gaan, maar dat heb ik nooit gedaan dus stoppen is ook niet nodig. Het zou ook erg goed over borstvoeding kunnen gaan want ik heb deze vraag al vaak gehoord als het gaat om het geven van borstvoeding, maar dat is het ook niet.

Yara, een paar weken oud -dragen

Yara, een paar weken oud

Waar het dan wel over gaat? Dragen. Ik draag Yara nog regelmatig. Soms op de arm voor korte stukjes, nog veel vaker in een draagdoek of andere drager. Yara is 3,5 jaar oud en weegt zo om en nabij de 16 kilo.

Soms draag ik omdat het praktisch is, een draagdoek is makkelijker mee te nemen dan een buggy en als Yara moe is van het lopen rust ze dan heerlijk uit op mijn rug. We komen zo ook zonder problemen de bus en de trein in en grote afstapjes en trappen vormen geen obstakel. Yara zit goed hoog en kan alles zien wat er gebeurt, daar kletsen we dan samen over.
Soms wil ze ook gewoon graag knuffelen en draag ik haar op de heup met mij mee. Ze slaat haar armen om mij heen en laat haar hoofd op mijn borst rusten. Zodra ze moe is valt ze heerlijk in slaap en zo komt het dus ook voor dat ze een paar uur slaapt in de doek. Voor haar en voor mij een heel vertrouwd gevoel.

Of het zwaar is? Nee. Los op mijn arm vind ik het veel zwaarder om haar te dragen en bovendien ben ik het gewend. Of ik geen last krijg van mijn rug? Nee. Gelukkig weet ik  als ‘ervaren’ moeder (op draaggebied dan) en vanwege mijn opleiding als draagconsulent goed waar ik op moet letten bij het knopen. Zelfs een paar uur achter elkaar dragen is geen bezwaar, niet voor mij en ook niet voor Yara.

Het dragen van je kind hoeft dus niet op te houden zodra  hij/zij te zwaar wordt voor een tricot draagdoek, of het maximale gewicht van de BabyBjorn heeft bereikt. Net zoals dat borstvoeding niet op hoeft te houden zodra je kindje 6 maanden is en begint te wennen aan vast voedsel.

Zolang Yara en ik hier nog van genieten gaan wij vrolijk door met dragen!

Yara, 3,5 jaar oud - dragen

Yara, 3,5 jaar oud